همه چي دوني همه چي دوني .

همه چي دوني

روش‌هاي درآمد از مدرك مهندسي: راه‌هاي متنوع براي بهره‌برداري از تخصص

روش‌هاي درآمد از مدرك مهندسي: راه‌هاي متنوع براي بهره‌برداري از تخصص

مهندسي، يكي از رشته‌هاي پرطرفدار و با آينده شغلي روشن است. اما فارغ‌التحصيلان اين رشته تنها به استخدام در شركت‌ها و سازمان‌ها محدود نمي‌شوند. با كمي خلاقيت و برنامه‌ريزي، مي‌توان از مدرك مهندسي براي ايجاد درآمدهاي متنوعي استفاده كرد. در اين مقاله، به برخي از روش‌هاي پرطرفدار و نوآورانه براي كسب درآمد از مدرك مهندسي خواهيم پرداخت.

روش‌هاي سنتي كسب درآمد از مدرك مهندسي

  • استخدام در شركت‌ها و سازمان‌ها: اين روش، رايج‌ترين و شناخته‌شده‌ترين روش براي استفاده از مدرك مهندسي است. شركت‌ها و سازمان‌هاي مختلف به مهندسان با تخصص‌هاي گوناگون نياز دارند تا در پروژه‌هاي مختلف مشاركت كنند.
  • مشاوره مهندسي: مهندسان با تجربه و دانش بالا مي‌توانند به عنوان مشاور به شركت‌ها و افراد كمك كنند تا مشكلات فني خود را حل كنند.
  • استاد دانشگاه: تدريس در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالي، فرصت خوبي براي انتقال دانش و تجربه به نسل جديد مهندسان است.
  • كارآفريني: تاسيس يك شركت دانش‌بنيان يا استارت‌آپ، يكي از بهترين راه‌ها براي استفاده از خلاقيت و نوآوري مهندسان است. 
  • يكي از روش هاي درامد از مدرك مهندسي، كسب پروانه اشتغال نظام مهندسي است. 

روش‌هاي نوآورانه كسب درآمد از مدرك مهندسي

  • طراحي و ساخت محصولات: مهندسان مي‌توانند با استفاده از دانش و مهارت‌هاي خود، محصولات جديد و نوآورانه‌اي طراحي و توليد كنند.
  • توسعه نرم‌افزار و اپليكيشن: با توجه به رشد روزافزون فناوري اطلاعات، توسعه نرم‌افزار و اپليكيشن‌هاي موبايلي، فرصت‌هاي شغلي بسياري را براي مهندسان ايجاد كرده است.
  • نوشتن مقالات علمي و فني: مهندسان مي‌توانند با نوشتن مقالات علمي و فني در مجلات معتبر، دانش خود را به اشتراك بگذارند و درآمد كسب كنند.
  • ايجاد وب‌سايت و وبلاگ: ايجاد يك وب‌سايت يا وبلاگ تخصصي در حوزه مهندسي، مي‌تواند به شما كمك كند تا به عنوان يك مرجع در اين زمينه شناخته شويد و درآمد كسب كنيد.
  • ايجاد دوره‌هاي آموزشي آنلاين: با استفاده از پلتفرم‌هاي آنلاين، مي‌توانيد دوره‌هاي آموزشي در زمينه‌هاي مختلف مهندسي برگزار كنيد و به دانشجويان و علاقه‌مندان آموزش دهيد.
  • شركت در مسابقات و هكاتون‌ها: شركت در مسابقات و هكاتون‌هاي مهندسي، فرصت خوبي براي شبكه‌سازي و كسب درآمد است.

عوامل موثر در درآمد مهندسان

  • رشته تحصيلي: رشته‌هاي مهندسي مختلف، درآمدهاي متفاوتي دارند.
  • تجربه كاري: با افزايش تجربه، درآمد مهندسان نيز افزايش مي‌يابد.
  • مهارت‌هاي نرم: مهارت‌هاي ارتباطي، كار گروهي و حل مسئله، نقش مهمي در موفقيت مهندسان دارند.
  • تسلط بر زبان انگليسي: تسلط به زبان انگليسي، فرصت‌هاي شغلي بيشتري را براي مهندسان فراهم مي‌كند.
  • به‌روزرساني دانش: مهندسان بايد به طور مداوم دانش خود را به‌روز نگه دارند تا بتوانند در بازار كار رقابت كنند.

نكاتي براي افزايش درآمد مهندسان

  • شبكه‌سازي: ايجاد ارتباط با ساير مهندسان و افراد فعال در حوزه صنعت، مي‌تواند به شما در يافتن فرصت‌هاي شغلي جديد كمك كند.
  • بازاريابي شخصي: براي معرفي خود و مهارت‌هايتان به ديگران، از ابزارهاي مختلف بازاريابي استفاده كنيد.
  • تخصصي شدن: تمركز بر يك حوزه خاص از مهندسي، مي‌تواند به شما كمك كند تا به عنوان يك متخصص در آن زمينه شناخته شويد.
  • يادگيري مهارت‌هاي جديد: يادگيري مهارت‌هاي جديد مانند برنامه‌نويسي، طراحي وب و مديريت پروژه، مي‌تواند فرصت‌هاي شغلي بيشتري را براي شما ايجاد كند.
  • كارآفريني: با ايجاد يك كسب‌وكار كوچك، مي‌توانيد كنترل بيشتري بر درآمد خود داشته باشيد.

نتيجه‌گيري

مهندسي، يك رشته جذاب و پر درآمد است كه فرصت‌هاي شغلي متنوعي را براي فارغ‌التحصيلان فراهم مي‌كند. با استفاده از خلاقيت، دانش و مهارت‌هاي خود، مهندسان مي‌توانند در حوزه‌هاي مختلفي فعاليت كرده و درآمد كسب كنند.

توجه: اين مقاله تنها برخي از روش‌هاي درآمد از مدرك مهندسي را معرفي كرده است. شما مي‌توانيد با توجه به علاقه و تخصص خود، روش‌هاي ديگري را نيز براي كسب درآمد پيدا كنيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۸ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۲:۱۳:۴۶ توسط:جوجو موضوع:

آموزش طراحي تابلو برق

آموزش طراحي تابلو برق يكي از اصلي ترين خواسته هاي افراد تازه وارد و حرفه اي در حوزه اتوماسيون صنعتي است. مبحثي كاملا عملي كه نيازمند سال ها مداومت و تلاش در آموزش طراحي تابلو برق مي باشد.

آموزش طراحي تابلو برق

 

ما اين راه را براي شما كوتاه تر مي كنيم.

در اين نوشته با اصول طراحي تابلو برق هاي كوچك و بزرگ آشنا خواهيد شد.

به طور كلي، اگر به پروسه ي سيستم هاي برق رساني نگاهي اجمالي بياندازيم، نيروي برق از يك نقطه، توليد مي شود و در يك نقطه، مورد مصرف قرار مي گيرد.

تابلوهاي برق LV به نوعي، تامين كننده و توزيع كننده نهايي برق فشار ضعيف بين مصرف كننده ها مي باشد كه به شرح آنها مي پردازيم.

تعريف و نقش تابلوهاي برق در صنعت :

همانطور كه در مقاله انواع خطوط انتقال برق اشاره نموديم، در انتهاي پروسه توليد و انتقال نيروي برق، ترانسفورماتورهاي كاهنده مانند ۲۰KV-400V به نوعي نقش تغذيه تابلوهاي فشار ضعيف را ايفا مي كنند. تابلو برق، به نوعي واسطي است بين منبع و مصرف كننده كه بطور كلي چند وظيفه ي مهم دارد.

وظايف كلي تابلوهاي برق :

۱- توزيع نيروي برق و تغذيه مصرف كننده ها

۲-حفاظت از مصرف كننده ها و ايمني كاربران

۳-بهينه سازي و كنترل مصرف كننده ها و تجهيزات

شرح :

۱- تغذيه و توزيع نيروي برق :

در يك مجموعه صنعتي يا مسكوني، معمولا يك يا چند ورودي برق ( برق شهر، ژنراتور) وجود دارد كه مي تواند تعداد زيادي مصرف كننده را تغذيه نمايد. بديهي است كه ما بايد برق ورودي را بين تمامي مصرف كننده ها، پخش و توزيع كنيم. در واقع، يك تابلوبرق مي تواند يك ورودي و تعداد زيادي خروجي داشته باشد.

ورودي برق (INCOMING)، تغذيه كننده اصلي و ورودي تابلو برق محسوب مي شود.

ورودي مي تواند نسبت به مصرف با هر ولتاژ (۳۸۰، ۲۲۰، ۲۴ و…) يا با هر جرياني تعيين شود (البته مطابق با استانداردهاي نامي)

باسبار (BUSBAR)

رابطي است بين ورودي و مصرف كننده كه نقش توزيع و تقسيم كننده جريان برق را بر عهده دارد. مانند شينه هاي مسي و ترمينال هايي كه صرفا براي پخش بار بين لوازم مختلف استفاده مي شوند.

بار مصرفي (LOAD)

به مقدار جريان مصرفي و خروجي يك سيستم اطلاق مي شود. بطور كلي، در اين بخش، عمل توزيع يا پخش بار بين مصرف كننده ها انجام مي گيرد.

 ۲- حفاظت

مهم ترين نقش تابلو برق، حفاظت است. يك تابلو برق بايد در موارد زير موثر باشد:

حفاظت از جان انسان، حفاظت در مقابل خطر آتش سوزي، حفاظت از مصرف كننده ها در مقابل اختلالات الكتريكي اعم از كم و زياد بودن ولتاژ، بار اضافه، اتصال كوتاه و هر گونه عاملي كه چه از نظر الكتريكي و چه از نظر مكانيكي بخواهد به مصرف كننده صدمه بزند.

در مدارات، براي اينكه مقدار جريان خروجي سيستم، بيشتر از ورودي اعمال نشود و نيز، هر خط خروجي، بيش از حد مجاز، جريان مصرف نكند، در داخل تابلوهاي برق، از فيوزها و كليدهاي محافظ استفاده مي كنند كه اصولا آنها نسبت به مقدار جريان عبوري بيشتر از حد مجاز در مدار واكنش نشان داده و قطع مي شوند.

فيوزها به عبارتي محدود كننده جريان مصرفي مي باشند و مدار را در مقابل بار اضافه حفاظت مي نمايند.

بحث حفاظت، يكي از چالش برانگيز ترين مباحث در صنعت برق مي باشد و اكثر مهندسين تمام تلاش خود را به كار مي گيرند تا مناسب ترين نوع حفاظت را براي مصرف كننده ها طراحي نمايند.

يكي از مهم ترين مسايلي كه طراحان و مجريان سيستم هاي تابلو برق بايد از آن آگاه باشند نحوه حفاظت و نيز طريقه عملكرد لوازم حفاظتي مي باشد.

بنابراين، ما بايد ابتدا بدانيم كه هر مصرف كننده به چه تجهيزاتي نياز دارد و هر يك از اين لوازم حفاظتي چه خاصيتي دارند تا بتوانيم در امر طراحي صحيح تابلو برق نتيجه درست بگيريم.

اينكه مي گوييم نتيجه درست؛ به اين دليل است كه در برخي موارد، ما كليه لوازم حفاظتي مورد نياز يك مصرف كننده را پيش بيني مي كنيم، ولي باز هم شاهد صدمه ديدن و سوختن آن خواهيم بود. اين مسئله مي تواند بدليل انتخاب نابجا و محاسبه نادرست لوازم حفاظتي باشد.

(( هيچگاه و در هيچ شرايطي نبايد يك مصرف كننده بسوزد يا صدمه ببيند.))

شايد اين سوال برايتان پيش بيايد كه چون بسياري از عوامل از دست ما خارج هستند، آيا مي توان بطور كامل مصرف كننده را در مقابل صدمات و اختلالات مختلف، محافظت كرد، يا خير؟

در پاسخ به اين سوال، دو نكته مهم وجود دارد :

اولا اينكه يك سري عوامل مكانيكي وجود دارند كه مي توانند باعث صدمه رساندن به تجهيزات شوند.

اين عوامل به دلايل مختلف ايجاد مي شوند و ارتباطي با بخش الكتريكال ندارند، ولي مي توانند به كمك تمهيداتي كه در مدارات الكتريكي انجام مي شوند، حفاظت شوند. مانند خرابي گيربكس يك دستگاه كه باعث مي شود موتور بار اضافه تحمل كند و بسوزد. اين مسئله در صورت انتخاب و محاسبه صحيح فيوزها و كليدهاي حفاظتي، قابل پيشگيري است و مي تواند از سوختن موتور جلوگيري نمايد. به عبارت ديگر تاثيرات مخرب عوامل مكانيكي، در سيستم الكتريكال بروز مي نمايد بنابراين مي توان تا حدي اين بخش را كنترل كرد.

مسئله دوم اين است كه آيا هزينه ي مورد نياز براي تامين لوازم حفاظتي، مقرون به صرفه است يا خير.

به عنوان مثال، ما براي حفاظت يك لامپ از فيوز مينياتوري استفاده مي كنيم. يك مينياتوري به تنهايي نمي تواند جوابگوي تمام عوامل مخرب مانند نوسانات ولتاژ باشد، علاوه بر اينكه فيوز، تا حدي بالاتر از جريان نامي يك لامپ انتخاب مي شود.

براي حفاظت بيشتر لامپ و نيز جلوگيري از نوسانات مخرب ولتاژ مي توانيم از دستگاه استابيلايزرا تثبيت كننده Stabilizer استفاده كنيم. اين وسيله، ولتاژ را تثبيت كرده و نوسا تصحيح مي كند كه مزاياي ديگري هم دارد.

موضوع نيز قابل بحث است كه با توجه به هزينه بالاي اينگونه لوازم، آيا هرجايي ارزش اين كار را دارد يا خير؟ آيا خريد و تعويض

ساليانه ۲ عدد لامپ بهتر است يا خريد ميليوني استابيلايزر؟

و يا در مثالي ديگر؛ همانطور كه مي دانيد، براي راه اندازي موتور مي توان از درايوهاي كنترل دور موتور استفاده نمود زيرا مزاياي بسياري دارند مانند حفاظت موتور در مقابل دوفاز شدن، حفاظت در مقابل بار اضافه، كنترل سرعت موتور، استارت موتور بدون جريان اوليه، قابليت كنترل و فرمان پذيري و غيره. اما سوال اين است كه چرا از درايوهاي كنترل دور موتور، با توجه به مزايايي كه دارند. در هر سيستمي استفاده نمي شود ؟

پاسخ: به اين دليل كه استفاده از آن در هر مداري، از نظر اقتصادي مقرون به صرفه نمي باشد و همانطور كه مشاهده مي نماييد، در اغلب مدارات، براي راه اندازي موتور، همچنان از كنتاكتور استفاده مي شود

البته منظور ما از مثال هاي فوق، اين نيست كه از بكارگيري اينگونه لوازم، سودي حاصل نمي شود، زيرا بسياري از تمهيدات و هزينه هايي كه در امر حفاظت، ايمني و آينده نگري صورت مي گيرند، در مدت زمان طولاني، بازگشت سرمايه را به همراه دارند.

به طور خلاصه، منظور ما از اين مثال ها اين است كه ما عملا، در اغلب موارد، با بحث هزينه روبرو هستيم و تا حدود زيادي بايد نسبت به آن، طراحي را انجام دهيم.

نتيجه اي كه ميگيريم اين است كه در هر پروژه اي نسبت به كارايي، حساسيت و هزينه ي آن بايد لوازم حفاظتي را انتخاب نمود كه اين كار، خود يك هنر است.

مهم ترين مسئله اين است كه نسبت به هزينه، بهترين كيفيت و حفاظت را داشته باشيم. زيرا بارها شاهد اين موضوع بوده ايم كه برخي لوازم با اينكه هزينه ي زيادي را در برداشته اند، ولي حفاظت و كيفيت لازم را ندارند بنابراين، تا حد بسيار زيادي مي توان وسايل و تجهيزات الكتريكي را حفاظت نمود.

٣- كنترل :

از ديدگاه صنعت، بحث كنترل مي توان بسيار سنتي و قديمي، و يا بصورت هوشمند و مدرن باشد.مانند روشن كردن يك لامپ به كمك يك كليد معمولي و يا روشن كردن آن توسط كنترلرهايي مانند PLC در هر صورت، تابلو برق به نوعي، مركز كنترل و حفاظت وسايل و تجهيزات ما مي باشد.

بحث كنترل در تابلو برق، يكي از گسترده ترين مباحثي است كه مي توان در مورد آن صحبت كرد و هيچ گاه نمي شود بحث كنترل را در يك نگاه، خلاصه نمود، زيرا كنترل يك سيستم، بطور كلي به چند مورد بستگي دارد.

– نياز سيستم و حفاظت أن – هزينه هاي اقتصادي – پيش بيني نيازها و توسعه در آينده – نياز و خواسته ي كارفرمايان

ارتباط مولفه هاي الكتريكي

يكي ديگر از مقدماتي كه در امر طراحي تابلو برق بايد از آن آگاهي داشته باشيم، مباني و اساس سيستمهاي الكتريكي و بخصوص، ارتباط بين مولفه ها و پارامترهاي الكتريكي مانند توان، جريان و ولتاژ مي باشد، زيرا درك مسايل اوليه و پايه، ما را در امر يادگيري ياري مي دهد. البته ما در اين مقاله قصد نداريم بطور كامل و دقيق به بيان مباحث اساسي و مباني برق بپردازيم، ولي براي يادآوري نگاهي مختصر به اين موضوع مي اندازيم.

بطور كلي، ولتاژ يك انرژي آماده مصرف مي باشد كه به آن اختلاف پتانسيل مي گويند و با علامت اختصاري (V) يا (U) و واحد اندازه گيري ولت (V) مشخص مي شود. ولتاژ سه فاز ۳۸۰ در صنايع بيشترين كاربرد را دارد. اين مطلب به اين معني است كه اختلاف پتانسيل بين دو فاز نسبت به يكديگر ۳۸۰ ولت و نسبت به نول، ۲۲۰ ولت مي باشد.

ولتاژ به تنهايي كاري انجام نمي دهد، مگر اينكه به مصرف كننده اي متصل گردد و در اين ميان، جريان برقرار شود.

مولفه ي ديگر، جريان مي باشد كه با حرف (I) و واحد آمپر (A) شناخته شده، و به ميزان شدت جريان مصرفي هر مصرف كننده اطلاق مي شود. از اين مطلب مي توان نتيجه گرفت كه يك مصرف كننده، از چه مقدار توان (Power) يا قدرتي برخوردار مي باشد.

زيرا مولفه ى توان، با ولتاژ و جريان رابطه ي مستقيم دارد. رابطه ي P=I.V

يكي از مهم ترين فرمول هاي محاسباتي به شمار ميرود كه به طور كلي، توان يك مصرف كننده را نشان مي دهد.

حال، با ذكر يك مثال، به بررسي مفهوم اين بحث مي پردازيم.

فرض كنيد شخصي مي خواهد يك وزنه را بلند كند، شخص داراي يك پتانسيل يا نيروي آماده به مصرف (V) است كه ما آنرا ولتاژ، و وزنه را مصرف كننده در نظر ميگيريم. توجه داشته باشيد كه تا وقتي كه شخص وزنه را لمس نكرده است، كاري انجام نخواهد شد، يعني ولتاژ به تنهايي كاري انجام نمي دهد.

پس از لمس وزنه، دست شخص، نقش سيم يا كابل هاي ارتباطي را بازي ميكند.از اتصال و اعمال نيرو آزادسازي ولتاژ، شخص مي تواند وزنه را بلند كند. در اينجا، فشار يا و تحمل مي كنند، حكم جريان (۱) ، و وزن بار، نيز حكم توان (P) را دارد بنابراين، هرچه وزنه سنگين تر باشد، دست و ماهيچه هاي شخص نيز بايد قوي تر و بزرگتر باشد سطح مقطع سيم و كابل نيز افزايش مي يابد)

اين مطلب مي تواند تاحدي، ارتباط مولفه هاي ولتاژ، توان و جريان را با كابل هاي ارتباطي، سطح مقطع و حتي افت ولتاژ بيان نمايد.

هميشه توجه به مفهوم و درك مطالب پايه اي و بسيار ساده، ما را در امر يادگيري مسايل پيچيده تر كمك مي نمايد.

بيشترين بحث ما در مورد طراحي تابلو برق هاي فشار ضعيف، در مورد مولفه ي جريان مي باشد، زيرا كميت ولتاژ، تقريبا ثابت است و مولفه ي توان نيز، از ضرب اين دو پارامتر حاصل مي شود.

بنابراين، در سيستمهاي فشار ضعيف، مولفه ي جريان، بسيار مورد بحث قرار مي گيرد، از مباحث بيان شده مي توان نتيجه گرفت كه هميشه بايد هماهنگي و توازني بين جريان ورودي و جريان خروجي برقرار باشد، به عنوان مثال، از يك كنتور (ورودي) با توانايي عبور جريان ۱۰۰ آمپر، نبايد انتظار داشت كه يك مصرف كننده ۲۰۰ آمپر را تغذيه كند، زيرا باعث مي شود كه فيوز، سيمهايا كابلهاي ورودي بسوزند و يا به شبكه هاي اصلي آسيب برسانند.

در هرصنعتي، بخصوص در صنعت برق، يكي از مباحث مهم و تاثير گذار در امر طراحي، شناخت لوازم مورد استفاده در آن صنعت و ويژگي هر يك از آنها مي باشد. زيرا اگر شناخت كافي نسبت به هر يك از لوازم الكتريكي نداشته باشيم و آگاه نباشيم كه هر يك از اين لوازم، دقيقا براي چه كاري ساخته شده اند و خاصيت هر يك، چه ميباشد، نمي توانيم در طراحي و اجراي تابلو برق موفق باشيم.

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۷ شهريور ۱۴۰۳ساعت: ۰۵:۲۲:۳۷ توسط:جوجو موضوع:

آزمون نظام مهندسي برق

 

 آزمون نظام مهندسي برق، آزموني است كه براي سنجش دانش فني و صلاحيت حرفه‌اي مهندسان برق در جهت انجام فعاليت‌هاي مربوط به طراحي، نظارت و اجراي تاسيسات برقي ساختمان‌ها برگزار مي‌شود. قبولي در اين آزمون و اخذ پروانه نظام مهندسي برق، شرط لازم براي فعاليت حرفه‌اي مهندسان برق در اين زمينه است.

هدف از برگزاري آزمون نظام مهندسي برق:

تعيين سطح دانش و مهارت مهندسان برق براي انجام امور مربوط به تاسيسات برقي ساختمان‌ها
اطمينان از ايمني و كيفيت خدمات ارائه شده توسط مهندسان برق
ايجاد انتظام در فعاليت‌هاي مهندسي برق در صنعت ساختمان
مخاطبان آزمون نظام مهندسي برق:

فارغ التحصيلان رشته مهندسي برق در مقطع كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكترا
مهندسان شاغل در زمينه تاسيسات برقي ساختمان‌ها كه داراي سابقه كار مرتبط باشند
محتواي آزمون نظام مهندسي برق:

آزمون نظام مهندسي برق در سه سطح نظارت، اجرا و طراحي برگزار مي‌شود. هر كدام از اين سطوح، شامل مباحث تئوري و تخصصي مربوط به حوزه فعاليت خود هستند.

مباحث تئوري: شامل دروس مشترك براي تمامي سطوح، مانند مباني حقوقي و مقررات ملي ساختمان، مصالح و روش‌هاي ساخت، ايمني كار در تاسيسات برقي و ...
مباحث تخصصي: شامل دروس تخصصي مربوط به هر سطح، مانند تاسيسات الكتريكي ساختمان، سيستم‌هاي روشنايي، سيستم‌هاي اعلام حريق، سيستم‌هاي صوتي و تصويري و ...
نحوه برگزاري آزمون نظام مهندسي برق:

آزمون نظام مهندسي برق به صورت كتبي و چندگزينه‌اي برگزار مي‌شود. داوطلبان در مدت زمان مشخصي بايد به سوالات پاسخ دهند. نمره قبولي در اين آزمون حداقل نمره ۵۰ از ۱۰۰ است.
براي قبولي در آزمون پيشنهاد ميكنيم كه دوره

آمادگي نظام مهندسي برق
شركت كنيد.
مزاياي قبولي در آزمون نظام مهندسي برق:

اخذ پروانه نظام مهندسي برق و امكان فعاليت حرفه‌اي در زمينه طراحي، نظارت و اجراي تاسيسات برقي ساختمان‌ها
امكان ارائه خدمات مهندسي به صورت مستقل يا در قالب شركت‌هاي مهندسي
ارتقاي جايگاه شغلي و افزايش درآمد
امكان ارتقاي سطح دانش و مهارت از طريق شركت در دوره‌هاي آموزشي تخصصي
شرايط و مدارك ثبت نام در آزمون نظام مهندسي برق:

داشتن مدرك تحصيلي معتبر در رشته مهندسي برق
پرداختن هزينه ثبت نام
ارائه مدارك مورد نياز
منابع آزمون نظام مهندسي برق:

منابع مورد نياز براي مطالعه در آزمون نظام مهندسي برق شامل كتب و جزوات آموزشي، منابع قانوني و مقررات ملي ساختمان و سوالات آزمون‌هاي سال‌هاي گذشته است.

نكات مهم براي آمادگي در آزمون نظام مهندسي برق:

برنامه‌ريزي دقيق براي مطالعه
استفاده از منابع معتبر و استاندارد
مطالعه عميق و دقيق مباحث تئوري و تخصصي
حل نمونه سوالات آزمون‌هاي سال‌هاي گذشته
شركت در دوره‌هاي آمادگي آزمون
آزمون نظام مهندسي برق گامي مهم در جهت ارتقاي سطح دانش و مهارت مهندسان برق و تضمين ايمني و كيفيت خدمات ارائه شده در صنعت ساختمان است. قبولي در اين آزمون و اخذ پروانه نظام مهندسي برق، زمينه‌هاي لازم براي فعاليت حرفه‌اي و ارائه خدمات مهندسي در اين زمينه را فراهم مي‌كند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۷ شهريور ۱۴۰۳ساعت: ۰۵:۱۳:۴۷ توسط:جوجو موضوع:

پروانه اشتغال نظام مهندسي

داشتن پروانه اشتغال نظام مهندسي مزاياي متعددي براي افراد دارد، از جمله:

مشروعيت قانوني و حرفه‌اي:
امكان انجام قانوني فعاليت‌هاي مهندسي در زمينه تخصصي خود
كسب اعتبار و احترام حرفه‌اي در جامعه مهندسي
گستره فعاليت‌ها:
امكان طراحي، نظارت و اجراي پروژه‌هاي عمراني، صنعتي و ...
شركت در مناقصات و پيمان‌هاي مرتبط با حوزه تخصصي
توسعه حرفه‌اي:
امكان عضويت در سازمان‌هاي حرفه‌اي و شركت در دوره‌هاي آموزشي
كسب تجربيات مختلف در پروژه‌هاي متنوع
ارتقاي درآمد و شغلي:
دريافت پروژه‌ها و قراردادهاي با ارزش‌افزوده بيشتر
امكان تأسيس دفاتر مهندسي يا مشاوره مستقل
مزاياي قانوني و بيمه‌اي:
برخورداري از پوشش‌هاي بيمه‌اي مناسب در قبال فعاليت‌هاي حرفه‌اي
امكان دريافت تسهيلات و معافيت‌هاي مالياتي
تضمين كيفيت و حفظ حقوق مشتريان:
نظارت بر رعايت استانداردها و مقررات در طراحي و اجراي پروژه‌ها
تضمين حقوق مشتريان از طريق پاسخ‌گويي در قبال خدمات ارائه شده
بنابراين داشتن پروانه اشتغال نظام مهندسي علاوه بر مشروعيت حرفه‌اي، موجب توسعه فرصت‌هاي شغلي، افزايش درآمد و بهبود وضعيت بيمه‌اي افراد مي‌شود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۷ شهريور ۱۴۰۳ساعت: ۰۵:۰۷:۴۴ توسط:جوجو موضوع:

كابل پرينتر پارالل

كابل پرينتر پارالل يك نوع كابل است كه براي اتصال يك پرينتر به كامپيوتر استفاده ميشود. اين كابل از طريق درگاه پارالل كه در پشت كامپيوتر و پرينتر قرار دارد، اتصال برقرار ميكند.

كابل پارالل در مقايسه با كابل USB براي انتقال داده سريعتر است، اما در حال حاضر استفاده از كابل USB در بيشتر سيستمهاي جديد رايجتر شده است. با اين حال، برخي پرينترهاي قديمي هنوز از درگاه پارالل استفاده ميكنند و نياز به اين نوع كابل دارند. انواع كابل پرينتر پارالل را به فروش ميرسانيم.

مزاياي كابل پارالل:

  • سرعت انتقال داده بالاتر نسبت به كابل USB
  • سازگاري با پرينترهاي قديميتر

معايب كابل پارالل:

  • طول محدود كابل
  • پيچيدگي بيشتر در نصب و راهاندازي
  • كمتر استفاده در سيستمهاي جديد

در مجموع، كابل پارالل هنوز در برخي موارد كاربرد دارد، اما به تدريج جاي خود را به كابلهاي USB داده است.

 

كابل پرينتر پارالل، كه به آن كابل پارالل يا كابل Centronics نيز گفته مي شود، بايد داراي ويژگي هاي زير باشد:

 

اتصالات:

در يك سر بايد داراي اتصال 25 پين نر (DB-25 نر) براي اتصال به پورت پرينتر باشد.

در سر ديگر بايد داراي اتصال متناظر (25 پين ماده) باشد كه به پورت پارالل كامپيوتر متصل مي شود.

طول كابل:

معمولاً طول استاندارد اين كابل ها 1.8 متر (6 فوت) است، اما طول هاي ديگري نيز موجود هستند.

سيم بندي:

بايد داراي سيم بندي استاندارد و مطابق با پروتكل ارتباطي پارالل باشد.

معمولاً 8 سيم براي انتقال داده و چند سيم براي زمين و سيگنال هاي كنترلي وجود دارد.

جنس و كيفيت:

معمولاً از جنس PVC يا مواد پلاستيكي ساخته مي شوند.

بايد داراي كيفيت و استحكام مناسب براي اتصال پرينتر باشند.

سازگاري:

بايد با استاندارد IEEE 1284 سازگار باشند تا بتوانند با پورت هاي پارالل متداول كامپيوترها كار كنند.

با در نظر گرفتن اين ويژگي ها مي توان كابل پرينتر پارالل مناسبي انتخاب كرد تا بتوان از پرينتر به درستي استفاده كرد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۷ شهريور ۱۴۰۳ساعت: ۰۵:۰۳:۵۱ توسط:جوجو موضوع:

مقاله جامع درباره انواع لوازم جانبي موبايل

مقاله جامع درباره انواع لوازم جانبي موبايل

لوازم جانبي موبايل ابزارهايي هستند كه به بهبود تجربه كاربري و افزايش كارايي دستگاه‌هاي تلفن همراه كمك مي‌كنند. اين لوازم مي‌توانند شامل تجهيزات فيزيكي، نرم‌افزارها و خدمات مختلف باشند. در اين مقاله به بررسي انواع لوازم جانبي موبايل و كاربردهاي آن‌ها خواهيم پرداخت.

1. محافظ‌ها و كاورهاي گوشي

1.1. كاورهاي سخت

اين نوع كاورها معمولاً از مواد مقاوم مانند پلاستيك يا پلي‌كربنات ساخته مي‌شوند و از گوشي در برابر ضربه‌ها و خراش‌ها محافظت مي‌كنند.

1.2. كاورهاي نرم

اين كاورها از مواد انعطاف‌پذير مانند سيليكون ساخته مي‌شوند و به خوبي در دست قرار مي‌گيرند. آن‌ها معمولاً سبك‌تر و نازك‌تر از كاورهاي سخت هستند.

1.3. محافظ‌هاي صفحه

محافظ‌هاي شيشه‌اي يا پلاستيكي براي جلوگيري از خراشيدگي و آسيب به صفحه‌نمايش گوشي طراحي شده‌اند. اين محافظ‌ها مي‌توانند به حفظ كيفيت نمايشگر نيز كمك كنند.

2. كابل‌ها و شارژرها

2.1. كابل‌هاي USB

كابل‌هاي USB براي شارژ و انتقال داده بين دستگاه‌ها استفاده مي‌شوند. انواع مختلفي از اين كابل‌ها وجود دارد، از جمله USB-C، Micro USB و Lightning.

2.2. شارژرهاي ديواري و قابل حمل

شارژرهاي ديواري معمولاً براي شارژ سريع و كارآمد گوشي استفاده مي‌شوند، در حالي كه شارژرهاي قابل حمل (پاوربانك‌ها) براي شارژ در سفر و بيرون مناسب هستند.

3. هدفون و اسپيكرها

3.1. هدفون‌هاي بي‌سيم

اين هدفون‌ها به دليل راحتي و عدم وجود كابل، بسيار محبوب هستند. آن‌ها معمولاً از فناوري بلوتوث براي اتصال به گوشي استفاده مي‌كنند. براي خريد هدست ميكروفون دار از ورتكس اقدام كند.

3.2. اسپيكرهاي قابل حمل

اسپيكرهاي بلوتوثي به كاربران اين امكان را مي‌دهند كه موسيقي را با كيفيت بالا و در هر مكان پخش كنند.

4. گيره‌ها و پايه‌ها

4.1. پايه‌هاي روميزي

اين پايه‌ها به كاربران كمك مي‌كنند تا گوشي خود را در زواياي مختلف قرار دهند و در هنگام تماس يا تماشاي ويدئو راحت‌تر باشند.

4.2. گيره‌هاي خودرو

اين گيره‌ها به كاربران اجازه مي‌دهند تا گوشي خود را به راحتي در طول رانندگي استفاده كنند و به ايمني در حين رانندگي كمك مي‌كند.

5. دوربين‌ها و لنزها

5.1. لنزهاي اضافي

اين لنزها به كاربران امكان مي‌دهند تا عكس‌هاي با كيفيت بالاتر و با افكت‌هاي خاص بگيرند. لنزهاي وايد، ميكرو و تله‌فوتو از جمله اين لنزها هستند.

5.2. دوربين‌هاي اكشن

اين دوربين‌ها براي ضبط ويدئو در شرايط مختلف، مانند ورزش‌هاي شديد و فعاليت‌هاي خارج از خانه، طراحي شده‌اند.

6. نرم‌افزارها و خدمات

6.1. برنامه‌هاي مديريت فايل

اين برنامه‌ها به كاربران كمك مي‌كنند تا فايل‌ها و داده‌هاي خود را به راحتي مديريت كنند.

6.2. نرم‌افزارهاي امنيتي

برنامه‌هاي ضد ويروس و امنيتي براي حفاظت از اطلاعات شخصي كاربران و جلوگيري از تهديدات سايبري بسيار مهم هستند.

7. سرويس‌هاي ابري

سرويس‌هاي ابري به كاربران اين امكان را مي‌دهند تا اطلاعات و فايل‌هاي خود را به صورت آنلاين ذخيره و مديريت كنند. اين سرويس‌ها به ويژه براي پشتيبان‌گيري و دسترسي به داده‌ها در هر زمان و مكاني مفيد هستند.

نتيجه‌گيري

لوازم جانبي موبايل نقش مهمي در بهبود تجربه كاربري و كارايي دستگاه‌ها دارند. با انتخاب و استفاده از لوازم جانبي مناسب، كاربران مي‌توانند عملكرد گوشي‌هاي خود را افزايش دهند و از آن‌ها به شكلي بهينه‌تر بهره‌برداري كنند. از محافظ‌ها و كاورها گرفته تا هدفون‌ها و نرم‌افزارهاي امنيتي، هر يك از اين لوازم مي‌توانند به نوعي به بهبود كيفيت زندگي ديجيتال ما كمك كنند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۷ شهريور ۱۴۰۳ساعت: ۰۵:۰۱:۳۹ توسط:جوجو موضوع:

پچ كورد

پچ كورد (Patch Cord) يك كابل ارتباطي كوتاه است كه براي اتصال دستگاه‌هاي شبكه به يك سوئيچ، مودم يا ديگر تجهيزات استفاده مي‌شود. برخي مشخصات پچ كورد عبارتند از:

 

طول: پچ كوردها معمولاً در طول‌هاي مختلفي از 0.5 متر تا 10 متر در دسترس هستند تا بتوان از آن‌ها در فاصله‌هاي مختلف استفاده كرد.

نوع كابل: پچ كوردها معمولاً از كابل‌هاي زوج‌بندي شده (twisted-pair) مسي ساخته مي‌شوند كه براي انتقال سريع داده مناسب هستند.

نوع اتصال: پچ كوردها در انتهاي خود از رابط‌هاي RJ-45 براي اتصال به پورت‌هاي شبكه استفاده مي‌كنند.

استاندارد: پچ كوردها براساس استانداردهاي مختلفي مانند Cat5e، Cat6 و Cat6a توليد مي‌شوند كه هركدام براي سرعت‌هاي مختلف شبكه مناسب هستند.

در مجموع، پچ كورد شب نقش مهمي در اتصال و ارتباط تجهيزات شبكه با يكديگر بازي مي‌كند و انتخاب استاندارد مناسب آن بسته به نياز شبكه متفاوت خواهد بود. براي خريد پچ كورد شبكه بايد نكات مهمي توجه كنيد.

 

براي شبكه‌هاي با سرعت بالا، استاندارد پچ كورد كت 6A يا كت 7 مناسب‌تر است. اين استانداردها بر اساس مشخصات زير مناسب شبكه‌هاي سريع هستند:

كت 6A پهناي باند تا 500 مگابيت بر ثانيه را پشتيباني مي‌كند.

كت 7 پهناي باند تا 10 گيگابيت بر ثانيه را پشتيباني مي‌كند.

هر دو استاندارد از كابل هاي مسي با ساختار پيچشي براي انتقال سريع داده استفاده مي‌كنند.

اين استانداردها داراي محافظت الكترومغناطيسي قوي‌تري نسبت به استانداردهاي قديمي‌تر هستند كه از آن‌ها جلوگيري مي‌كند.

بنابراين با توجه به سرعت بالاي شبكه مورد نظر شما، استاندارد كت 6A يا كت 7 گزينه مناسب‌تري خواهد بود.

 

چه نوع پچ كوردي براي اتصال به سوئيچ شبكه مناسب است؟

براي اتصال به سوئيچ شبكه، بهترين نوع پچ كورد انتخابي بستگي به چند فاكتور دارد:

سرعت شبكه:

اگر شبكه شما با سرعت 1 گيگابيت بر ثانيه يا كمتر كار مي‌كند، پچ كورد با استاندارد Cat5e مناسب خواهد بود.

اگر سرعت شبكه شما 10 گيگابيت بر ثانيه است، پچ كورد با استاندارد Cat6a يا Cat7 مناسب‌تر است.

طول مسير:

براي مسيرهاي كوتاه (كمتر از 5 متر)، پچ كوردهاي كوتاه 0.5 تا 1 متر مناسب هستند.

براي مسيرهاي طولاني‌تر، پچ كوردهاي 2 تا 5 متري بهتر عمل مي‌كنند.

نوع پورت سوئيچ:

اگر پورت‌هاي سوئيچ شما از نوع RJ-45 باشند، پچ كوردهاي با انتهاي RJ-45 مناسب خواهند بود.

بنابراين با در نظر گرفتن اين معيارها، مي‌توان پچ كورد مناسب را براي اتصال به سوئيچ شبكه انتخاب كرد. به عنوان مثال، براي يك شبكه 10 گيگابيتي با مسيرهاي كوتاه، پچ كورد Cat6a با طول 2 متر گزينه مناسبي خواهد بود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ تير ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۰۶:۰۷ توسط:جوجو موضوع:

پچ كورد

پچ كورد (Patch Cord) يك كابل ارتباطي كوتاه است كه براي اتصال دستگاه‌هاي شبكه به يك سوئيچ، مودم يا ديگر تجهيزات استفاده مي‌شود. برخي مشخصات پچ كورد عبارتند از:

 

طول: پچ كوردها معمولاً در طول‌هاي مختلفي از 0.5 متر تا 10 متر در دسترس هستند تا بتوان از آن‌ها در فاصله‌هاي مختلف استفاده كرد.

نوع كابل: پچ كوردها معمولاً از كابل‌هاي زوج‌بندي شده (twisted-pair) مسي ساخته مي‌شوند كه براي انتقال سريع داده مناسب هستند.

نوع اتصال: پچ كوردها در انتهاي خود از رابط‌هاي RJ-45 براي اتصال به پورت‌هاي شبكه استفاده مي‌كنند.

استاندارد: پچ كوردها براساس استانداردهاي مختلفي مانند Cat5e، Cat6 و Cat6a توليد مي‌شوند كه هركدام براي سرعت‌هاي مختلف شبكه مناسب هستند.

در مجموع، پچ كورد شب نقش مهمي در اتصال و ارتباط تجهيزات شبكه با يكديگر بازي مي‌كند و انتخاب استاندارد مناسب آن بسته به نياز شبكه متفاوت خواهد بود. براي خريد پچ كورد شبكه بايد نكات مهمي توجه كنيد.

 

براي شبكه‌هاي با سرعت بالا، استاندارد پچ كورد كت 6A يا كت 7 مناسب‌تر است. اين استانداردها بر اساس مشخصات زير مناسب شبكه‌هاي سريع هستند:

كت 6A پهناي باند تا 500 مگابيت بر ثانيه را پشتيباني مي‌كند.

كت 7 پهناي باند تا 10 گيگابيت بر ثانيه را پشتيباني مي‌كند.

هر دو استاندارد از كابل هاي مسي با ساختار پيچشي براي انتقال سريع داده استفاده مي‌كنند.

اين استانداردها داراي محافظت الكترومغناطيسي قوي‌تري نسبت به استانداردهاي قديمي‌تر هستند كه از آن‌ها جلوگيري مي‌كند.

بنابراين با توجه به سرعت بالاي شبكه مورد نظر شما، استاندارد كت 6A يا كت 7 گزينه مناسب‌تري خواهد بود.

 

چه نوع پچ كوردي براي اتصال به سوئيچ شبكه مناسب است؟

براي اتصال به سوئيچ شبكه، بهترين نوع پچ كورد انتخابي بستگي به چند فاكتور دارد:

سرعت شبكه:

اگر شبكه شما با سرعت 1 گيگابيت بر ثانيه يا كمتر كار مي‌كند، پچ كورد با استاندارد Cat5e مناسب خواهد بود.

اگر سرعت شبكه شما 10 گيگابيت بر ثانيه است، پچ كورد با استاندارد Cat6a يا Cat7 مناسب‌تر است.

طول مسير:

براي مسيرهاي كوتاه (كمتر از 5 متر)، پچ كوردهاي كوتاه 0.5 تا 1 متر مناسب هستند.

براي مسيرهاي طولاني‌تر، پچ كوردهاي 2 تا 5 متري بهتر عمل مي‌كنند.

نوع پورت سوئيچ:

اگر پورت‌هاي سوئيچ شما از نوع RJ-45 باشند، پچ كوردهاي با انتهاي RJ-45 مناسب خواهند بود.

بنابراين با در نظر گرفتن اين معيارها، مي‌توان پچ كورد مناسب را براي اتصال به سوئيچ شبكه انتخاب كرد. به عنوان مثال، براي يك شبكه 10 گيگابيتي با مسيرهاي كوتاه، پچ كورد Cat6a با طول 2 متر گزينه مناسبي خواهد بود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ تير ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۰۵:۵۲ توسط:جوجو موضوع:

پچ كورد

پچ كورد (Patch Cord) يك كابل ارتباطي كوتاه است كه براي اتصال دستگاه‌هاي شبكه به يك سوئيچ، مودم يا ديگر تجهيزات استفاده مي‌شود. برخي مشخصات پچ كورد عبارتند از:

 

طول: پچ كوردها معمولاً در طول‌هاي مختلفي از 0.5 متر تا 10 متر در دسترس هستند تا بتوان از آن‌ها در فاصله‌هاي مختلف استفاده كرد.

نوع كابل: پچ كوردها معمولاً از كابل‌هاي زوج‌بندي شده (twisted-pair) مسي ساخته مي‌شوند كه براي انتقال سريع داده مناسب هستند.

نوع اتصال: پچ كوردها در انتهاي خود از رابط‌هاي RJ-45 براي اتصال به پورت‌هاي شبكه استفاده مي‌كنند.

استاندارد: پچ كوردها براساس استانداردهاي مختلفي مانند Cat5e، Cat6 و Cat6a توليد مي‌شوند كه هركدام براي سرعت‌هاي مختلف شبكه مناسب هستند.

در مجموع، پچ كورد شب نقش مهمي در اتصال و ارتباط تجهيزات شبكه با يكديگر بازي مي‌كند و انتخاب استاندارد مناسب آن بسته به نياز شبكه متفاوت خواهد بود. براي خريد پچ كورد شبكه بايد نكات مهمي توجه كنيد.

 

براي شبكه‌هاي با سرعت بالا، استاندارد پچ كورد كت 6A يا كت 7 مناسب‌تر است. اين استانداردها بر اساس مشخصات زير مناسب شبكه‌هاي سريع هستند:

كت 6A پهناي باند تا 500 مگابيت بر ثانيه را پشتيباني مي‌كند.

كت 7 پهناي باند تا 10 گيگابيت بر ثانيه را پشتيباني مي‌كند.

هر دو استاندارد از كابل هاي مسي با ساختار پيچشي براي انتقال سريع داده استفاده مي‌كنند.

اين استانداردها داراي محافظت الكترومغناطيسي قوي‌تري نسبت به استانداردهاي قديمي‌تر هستند كه از آن‌ها جلوگيري مي‌كند.

بنابراين با توجه به سرعت بالاي شبكه مورد نظر شما، استاندارد كت 6A يا كت 7 گزينه مناسب‌تري خواهد بود.

 

چه نوع پچ كوردي براي اتصال به سوئيچ شبكه مناسب است؟

براي اتصال به سوئيچ شبكه، بهترين نوع پچ كورد انتخابي بستگي به چند فاكتور دارد:

سرعت شبكه:

اگر شبكه شما با سرعت 1 گيگابيت بر ثانيه يا كمتر كار مي‌كند، پچ كورد با استاندارد Cat5e مناسب خواهد بود.

اگر سرعت شبكه شما 10 گيگابيت بر ثانيه است، پچ كورد با استاندارد Cat6a يا Cat7 مناسب‌تر است.

طول مسير:

براي مسيرهاي كوتاه (كمتر از 5 متر)، پچ كوردهاي كوتاه 0.5 تا 1 متر مناسب هستند.

براي مسيرهاي طولاني‌تر، پچ كوردهاي 2 تا 5 متري بهتر عمل مي‌كنند.

نوع پورت سوئيچ:

اگر پورت‌هاي سوئيچ شما از نوع RJ-45 باشند، پچ كوردهاي با انتهاي RJ-45 مناسب خواهند بود.

بنابراين با در نظر گرفتن اين معيارها، مي‌توان پچ كورد مناسب را براي اتصال به سوئيچ شبكه انتخاب كرد. به عنوان مثال، براي يك شبكه 10 گيگابيتي با مسيرهاي كوتاه، پچ كورد Cat6a با طول 2 متر گزينه مناسبي خواهد بود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ تير ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۰۵:۳۶ توسط:جوجو موضوع:

پچ كورد

پچ كورد (Patch Cord) يك كابل ارتباطي كوتاه است كه براي اتصال دستگاه‌هاي شبكه به يك سوئيچ، مودم يا ديگر تجهيزات استفاده مي‌شود. برخي مشخصات پچ كورد عبارتند از:

 

طول: پچ كوردها معمولاً در طول‌هاي مختلفي از 0.5 متر تا 10 متر در دسترس هستند تا بتوان از آن‌ها در فاصله‌هاي مختلف استفاده كرد.

نوع كابل: پچ كوردها معمولاً از كابل‌هاي زوج‌بندي شده (twisted-pair) مسي ساخته مي‌شوند كه براي انتقال سريع داده مناسب هستند.

نوع اتصال: پچ كوردها در انتهاي خود از رابط‌هاي RJ-45 براي اتصال به پورت‌هاي شبكه استفاده مي‌كنند.

استاندارد: پچ كوردها براساس استانداردهاي مختلفي مانند Cat5e، Cat6 و Cat6a توليد مي‌شوند كه هركدام براي سرعت‌هاي مختلف شبكه مناسب هستند.

در مجموع، پچ كورد شب نقش مهمي در اتصال و ارتباط تجهيزات شبكه با يكديگر بازي مي‌كند و انتخاب استاندارد مناسب آن بسته به نياز شبكه متفاوت خواهد بود. براي خريد پچ كورد شبكه بايد نكات مهمي توجه كنيد.

 

براي شبكه‌هاي با سرعت بالا، استاندارد پچ كورد كت 6A يا كت 7 مناسب‌تر است. اين استانداردها بر اساس مشخصات زير مناسب شبكه‌هاي سريع هستند:

كت 6A پهناي باند تا 500 مگابيت بر ثانيه را پشتيباني مي‌كند.

كت 7 پهناي باند تا 10 گيگابيت بر ثانيه را پشتيباني مي‌كند.

هر دو استاندارد از كابل هاي مسي با ساختار پيچشي براي انتقال سريع داده استفاده مي‌كنند.

اين استانداردها داراي محافظت الكترومغناطيسي قوي‌تري نسبت به استانداردهاي قديمي‌تر هستند كه از آن‌ها جلوگيري مي‌كند.

بنابراين با توجه به سرعت بالاي شبكه مورد نظر شما، استاندارد كت 6A يا كت 7 گزينه مناسب‌تري خواهد بود.

 

چه نوع پچ كوردي براي اتصال به سوئيچ شبكه مناسب است؟

براي اتصال به سوئيچ شبكه، بهترين نوع پچ كورد انتخابي بستگي به چند فاكتور دارد:

سرعت شبكه:

اگر شبكه شما با سرعت 1 گيگابيت بر ثانيه يا كمتر كار مي‌كند، پچ كورد با استاندارد Cat5e مناسب خواهد بود.

اگر سرعت شبكه شما 10 گيگابيت بر ثانيه است، پچ كورد با استاندارد Cat6a يا Cat7 مناسب‌تر است.

طول مسير:

براي مسيرهاي كوتاه (كمتر از 5 متر)، پچ كوردهاي كوتاه 0.5 تا 1 متر مناسب هستند.

براي مسيرهاي طولاني‌تر، پچ كوردهاي 2 تا 5 متري بهتر عمل مي‌كنند.

نوع پورت سوئيچ:

اگر پورت‌هاي سوئيچ شما از نوع RJ-45 باشند، پچ كوردهاي با انتهاي RJ-45 مناسب خواهند بود.

بنابراين با در نظر گرفتن اين معيارها، مي‌توان پچ كورد مناسب را براي اتصال به سوئيچ شبكه انتخاب كرد. به عنوان مثال، براي يك شبكه 10 گيگابيتي با مسيرهاي كوتاه، پچ كورد Cat6a با طول 2 متر گزينه مناسبي خواهد بود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ تير ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۰۵:۰۵ توسط:جوجو موضوع: